Talán ez az egyik legkedveltebb étel a húsevők körében.Diéta esetén választhatunk olyan megoldást, hogy a lisztet és a morzsát lecseréljük teljes kiőrlésűre vagy egyszerűen szakítunk a hagyományokkal és elkészítjük másképpen. Mi a második lehetőséget választottuk és elkezdtünk lehetőségeket keresni, majd néhány rossz és pár egész jó kísérlet után elkészült a következő recept :
Hozzávalók :
- Csirkemell (ez az adag egy darabból készült, a többi hozzávaló kb. ennyihez elég)
- 40g szárított sajtkeverék (nekem ezzel ízlik a leginkább)
- 10 dkg reszelt sajt (félkemény trappista, mert a másik sajt elég fűszeres)
- 10 dkg szezámmag
- Ollívaolaj
- Só
Elkészítés :
- A húst vékony szeletekre vágjuk, majd enyhén megsózzuk a szeleteket.
- A szezámmagot a szárított és a reszelt sajtot alaposan összekeverjük.
- A hússzeletek mindkét felét megmártjuk az olívaolajban (utána csepegtessük le), majd a szezámos keverékbe forgatjuk, jól rányomkodva mindkét oldalára a bundát.
- Az előkészített szeleteket sütőpapírra tesszük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Salátával, sült céklával is fogyasztható, de mindenki (t)egyen belátása szerint.
Korlátlanul persze így sem fogyasztható, de legalább nem kell megállnunk egy szeletnél :-)