Vasárnap kicsit több idő marad a főzőcskézésre, így elkészíthetünk egy igazi húslevest.
Összetevők :
- Csirkehús : a mellehúsán és a combjain kívül minden ehető része a lábosba került.
- Zöldségféle : sárgarépa, gyökér, karalábé, hagyma, paprika, kelkáposzta, zeller, zöldség zöldje. Persze ízlés kérdése, hogy mik kerülnek bele, a zeller és a kelkáposzta is elhagyható.
- Fűszerek : egész fekete bors, ételízesítő (adalékanyag, színezék és cukormentes, csak só és szárított zöldség van benne)
A megmosott csirkehúst hideg vízben feltesszük főni,lassú tűzön hagyjuk felforrni, majd a keletkező habot folyamatosan eltávolítjuk a tetejéről. Forralás közben megtisztítjuk, majd megmossuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Miután már nem habzik az alaplé, beletesszük a zöldségeket, fűszereket és alacsony lángon, amin éppen csak gyöngyözik a leves teteje készre főzzük az ételt, ez kb. három órát vesz igénybe.
Miután elkészült a levesünk, kiszedjük belőle a zöldségeket és a húst külön-külön tálba, a levet pedig egy kis lyukú szűrőn leszűrjük, így lesz tiszta a levesünk.
Az összetevőket külön-külön tálaljuk, így mindenki az ízlésének megfelelően tudja összeállítani az ételét. Aki igényli, főzhet hozzá külön egy kis cérnametéltet, természetesen a diéta szabályait betartva teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből készültet és ezt a mennyiséget bele kell számolni a napi szénhidrát bevitelbe.