Ez a recept Edit nagymamájától származik, ezzel szokott várni minket, amikor megérkezünk hozzá. Alapvetően egy teljesen egyszerű lángos tésztát kell készíteni, azzal a különbséggel, hogy teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készül.
Hozzávalók :
- 80 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 csomag friss élesztő (5 dkg)
- Ízlés szerint só
- 1/2 liter tej
A hozzávalókat simára keverjük, felverjük, majd 20 percig pihentetjük, ismét felverjük, újabb 20 perc pihenő, ezt 3-4 alkalommal is meg kell ismételni, mivel ez a liszt nehezebben kel meg. Az utolsó pihenő után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát egyenlő részekre, húzogatással megformáljuk és forró zsiradékban kisütjük.
Az eredmény ez lesz :
Ha készen vannak a lángosok, a darabszám alapján meg tudjuk határozni, hogy egy darab mennyi szénhidrátot tartalmaz, hiszen ezt sem szabad mértéktelenül fogyasztani, különben semmit nem ér a diétánk.
Tejföllel megkenve, sajttal szórva is fogyaszthatjuk, ki hogy szereti, de a napi kalóriabevitelbe mindent számoljunk bele.
Köszönjük Maminak a receptet és jó étvágyat kívánunk Mindenkinek !