Legyen az ételed az életed !

Diétás,egészséges étel,lemondás nélkül.

Aranygaluska kicsit másképp (cukor és liszt nélkül)

2015. december 30. 09:41 - The Hamster

Régóta terveztem, hogy készítek aranygaluskát úgy, hogy beleférjen a diétánkba. Persze csinálhattam volna annyit, hogy az eredeti recept szerint elkészítem, kicserélve a lisztet teljes kiőrlésűre, a cukrot pedig eritritre vagy édesítőre, de ennyivel nem értem be, így ez lett a mi aranygaluskánk :

Hozzávalók, elkészítés :

Piskóta :

- 300 g darált dió

- 4 darab tojás

- Eritrit 

- Csipet só

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük 250 g darált dióval és ízlés szerinti mennyiségű eritrittel, valamint egy csipet sóval. Ezután a tojáshabot apránként adagolva, óvatosan hozzákeverjük a masszához. 

Egy magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy kanállal kis kupac masszát teszünk a sarkába, az oldalát megszórjuk dióval, majd jöhet mellé a következő kupac és így tovább, ameddig tart az alapanyag. A maradék diót a tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük, kb. 15 perc kell neki.

Öntet :

- 650 ml kókusztej (lehet tehéntej vagy bármilyen magtej is)

- Eritrit

- 1 csomag vaníliás pudingpor

- 1 db vanília rúd (vagy aroma)

A pudingport az eritrittel elkeverjük, majd a kókusztejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és sűrűre főzzük. 

Tálalhatjuk melegen vagy kihűtve, ki hogy szereti. 

galuska2.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Aranygaluska

A bejegyzés trackback címe:

https://jofogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr128211638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása