Nem mondom, hogy nagyon gyorsan elkészíthető ez az édesség, de a végeredmény magáért beszél, nagyon finom desszertünk lesz.
Összetevők, elkészítés :
Palacsinta :
- 350 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 300 ml tej
- 400 ml szénsavas ásványvíz (vagy szóda)
- 15 ml olívaolaj
- Édesítőszer ízlés szerint
A tésztát csomómentesre keverjük, majd forró serpenyőben vékony palacsintákat sütünk. Olajat nem kell külön a serpenyőbe tenni, mivel a tésztába kevert olaj elég ahhoz, hogy ne tapadjanak le (teflonos serpenyő esetén).
Töltelék :
- Alma : ízlés kérdése, hogy mennyit csinálunk, de ennyi palacsintához minimum fél kg kell.
- Fahéj : ízlés szerinti mennyiség
- Édesítőszer : szintén ízlés szerint
Az alapanyagokat összekeverjük és az alma saját levén megpároljuk. Kis hűtés után megtöltjük a palacsintákat, fahéjjal megszórva tálaljuk.