Ez az édesség szinte bármikor "összedobható", nem igényel bonyolult összetevőket és túl sok időt, mivel amíg a piskóta sül, elkészíthetjük az öntetet, utána csak hűteni kell egy kicsit és már ehetünk is.
Hozzávalók, elkészítés :
Piskóta :
- 6 db tojás
- 200 g őrölt mandula
- sütőpor
- édesítő
- csipet só
A hozzávalókból a hagyományos módon piskótát sütünk: a tojás fehérjét kemény habbá verjük az édesítővel, majd belekeverjük a tojás sárgáját, végül a sütőporral elkevert mandulát. Sütőpapírral bélelt tepsiben 10-15 alatt megsütjük.
Csoki öntet:
- 50 g holland kakaópor
- 200 ml főzőtejszín
- édesítő
- rum aroma
- fahéj
A kakaóport a főzőtejszínnel csomómentesen elkeverjük, majd édesítővel, rum aromával és fahéjjal ízlés szerint gazdagítjuk. Felforraljuk, és addig főzzük állandó keverés mellett, míg be nem sűrűsödik.
Sűrű keveréssel lehűtjük (így nem lesz csomós).
Ha a piskóta és az öntet is kihűl, a piskóta tetejére öntjük a csokis öntetet, darabolt mandulával díszítjük.