Igazi kényeztetés, ha valami édesre vágyunk, mi ezt a tortát szülinapra készítettük el. Persze ebből sem lehet bármennyit megenni, de mindenképp megéri elkészíteni.
A mi tortánk a következő összetevőkkel és egy 26 cm-es tortaformában készült és 16 szeletre osztottuk, így egy 160g-os szénhidrát diétát tartó ember egy szeletet ehet meg uzsonnára.
Hozzávalók:
Tészta:
- 15db tojás
- 10 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 evőkanál natúr kakaópor
- Folyékony édesítő, csipet só
Töltelék:
- 500 ml főzőtejszín
- 1,5 tábla 70%-os diabetikus étcsoki (Wawer)
- 2 evőkanál natúr kakaópor
- Édesítő
- Diabetikus sárgabarack lekvár
Máz:
- 1,5 tábla 70%-os diabetikus étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Tészta:
3 tojásból, 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölylisztből, 1 evőkanál natúr kakaóporból, csipet sóból és édesítőből piskótát sütünk, összesen 5 piskótalapot.
Krém:
500ml főzőtejszínt 2 evőkanál natúr kakaóporral, pici édesítővel simára keverünk, és a 1,5 tábla vízgőz fölött felolvasztott étcsokival sűrűre főzünk, majd kevergetés mellett kihűtjük.
A legalsó tortalapot megkenjük a csokikrémmel, majd ráhelyezünk egy piskótalapot, ezt megkenjük a diabetikus lekvár felével, majd újabb piskótalap, melyet a csokikrémmel kenünk meg, majd a követező lapot diabetikus lekvárral, majd a következő lapot pedig ismét a csoki krémmel.
A maradék csokikrémmel bevonjuk a torta oldalát.
A mázhoz szükséges csokit a 2 evőkanállal olajjal csomómentesen felolvasztjuk, majd bevonjuk vele az egész tortát, hideg helyen (akár hűtőben) rádermesztjük. Ízlés és kreativitás szerint díszíthetjük. (A mi tortánkon lévő rózsa marcipánból van, csak dísznek tettük rá, nem ettük meg.)