Egyszerűen elkészíthető, önmagában is teljes értékű étel, ráadásul nagyon finom. Egy hosszú nap végén is hamar megvan, így ha kevés az időnk, akkor is ehetünk rendeset.
Hozzávalók :
- 2 fej karfiol
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 tojás
- Só, bors
- Szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
- Olívaolaj (kb. 0,5 dl)
Elkészítés :
- A karfiolt kisebb-nagyobb rózsákra szedjük és sós vízben félkészre főzzük.
- A többi hozzávalóból sűrű palacsinta tésztát keverünk.
- A karfiolrózsákat megmártjuk a tésztában és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben készre sütjük. A sütés ideje függ a karfiolrózsák nagyságától (arra figyeljünk, hogy ha nagyon apróra szedjük szét, több tésztát fog felvenni, ami növeli a szénhidrát tartalmat is) de tulajdonképpen a tészta megbarnulásával kész is vagyunk.