Ezt az ételt a lustaságom teremtette az étrendünkbe, amikor egy hétvégi reggelen nem volt kedvem sem az olajszaghoz, sem a tűzhely melletti ácsorgáshoz. Gondoltam egyet, felütöttem négy tojást, jól megmártottam benne a 4 szelet kenyeret (búzacsíra kenyeret használunk szinte mindig, de ezzel egy későbbi posztban külön foglalkozunk majd) és egy sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe tettem őket, a maradék tojást pedig rálocsoltam. Egy nagy marék trappista sajtot a tetejére szórtam és már ment is a sütőbe, 10-15 perc múlva pedig kész is a reggeli, ebből két ember jól is lakik, íme az eredmény (ez ma reggel készült) :
Persze a recept alakítható is, csak a fantázia szab határokat neki, a kenyérre tehetünk sonkát vagy egy kis kolbászt, de azért arra érdemes figyelni, hogy ne együk meg reggelire a napi kalória mennyiséget :-) A sülés ideje alatt pedig készíthetünk hozzá salátát és egy jó bögre teát. Jó étvágyat hozzá !