Legyen az ételed az életed !

Diétás,egészséges étel,lemondás nélkül.

Vasárnapi klasszikus : Húsleves

2015. november 15. 18:31 - The Hamster

Vasárnap kicsit több idő marad a főzőcskézésre, így elkészíthetünk egy igazi húslevest.

Összetevők :

  • Csirkehús : a mellehúsán és a combjain kívül minden ehető része a lábosba került.
  • Zöldségféle : sárgarépa, gyökér, karalábé, hagyma, paprika, kelkáposzta, zeller, zöldség zöldje. Persze ízlés kérdése, hogy mik kerülnek bele, a zeller és a kelkáposzta is elhagyható.
  • Fűszerek : egész fekete bors, ételízesítő (adalékanyag, színezék és cukormentes, csak só és szárított zöldség van benne)

A megmosott csirkehúst hideg vízben feltesszük főni,lassú tűzön hagyjuk felforrni, majd a keletkező habot folyamatosan eltávolítjuk a tetejéről. Forralás közben megtisztítjuk, majd megmossuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Miután már nem habzik az alaplé, beletesszük a zöldségeket, fűszereket és alacsony lángon, amin éppen csak gyöngyözik a leves teteje készre főzzük az ételt, ez kb. három órát vesz igénybe. 

Miután elkészült a levesünk, kiszedjük belőle a zöldségeket és a húst külön-külön tálba, a levet pedig egy kis lyukú szűrőn leszűrjük, így lesz tiszta a levesünk. 

Az összetevőket külön-külön tálaljuk, így mindenki az ízlésének megfelelően tudja összeállítani az ételét. Aki igényli, főzhet hozzá külön egy kis cérnametéltet, természetesen a diéta szabályait betartva teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből készültet és ezt a mennyiséget bele kell számolni a napi szénhidrát bevitelbe.

husleves.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jofogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr818080758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása