Legyen az ételed az életed !

Diétás,egészséges étel,lemondás nélkül.

A legjobb reggeli hétvégén : tönkölylángos

2015. november 07. 09:48 - The Hamster

Ez a recept Edit nagymamájától származik, ezzel szokott várni minket, amikor megérkezünk hozzá. Alapvetően egy teljesen egyszerű lángos tésztát kell készíteni, azzal a különbséggel, hogy teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készül.

Hozzávalók :

  • 80 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 csomag friss élesztő (5 dkg)
  • Ízlés szerint só
  • 1/2 liter tej

A hozzávalókat simára keverjük, felverjük, majd 20 percig pihentetjük, ismét felverjük, újabb 20 perc pihenő, ezt 3-4 alkalommal is meg kell ismételni, mivel ez a liszt nehezebben kel meg. Az utolsó pihenő után pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát egyenlő részekre, húzogatással megformáljuk és forró zsiradékban kisütjük.

Az eredmény ez lesz : 

langos_sima.jpg

Ha készen vannak a lángosok, a darabszám alapján meg tudjuk határozni, hogy egy darab mennyi szénhidrátot tartalmaz, hiszen ezt sem szabad mértéktelenül fogyasztani, különben semmit nem ér a diétánk. 

Tejföllel megkenve, sajttal szórva is fogyaszthatjuk, ki hogy szereti, de a napi kalóriabevitelbe mindent számoljunk bele.

Köszönjük Maminak a receptet és jó étvágyat kívánunk Mindenkinek !

langos_tejfolos.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jofogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr178056976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2015.11.07. 18:37:31

Mire elkészül a reggeli, éhen hal a család... egyébként biztos szuper.
süti beállítások módosítása