Legyen az ételed az életed !

Diétás,egészséges étel,lemondás nélkül.

Finom, gyors és egészséges : Sült cékla

2015. november 27. 16:01 - The Hamster

Elsőre kicsit furcsán hangzik, de nagyon finom és gyorsan elkészíthető csemege, amit ehetünk magában uzsonnára, de például köretként sültekhez is kiváló választás.

Hozzávalók :

  • Cékla
  • Bors
  • Olívaolaj

Elkészítés:

A céklákat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk, majd egy olyan ételhordóba vagy tálba tesszük, amit le tudunk zárni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de más fűszer is használható, kinek mi esik jól. Ezután kevés olívaolajat öntünk rá, lefedjük a dobozt és összerázzuk a hozzávalókat úgy hogy az olaj átjárja az összes céklagerezdet. Más dolgunk már nincs is, mint sütőpapírra tenni és előmelegített sütőben készre sütni. Gerezdmérettől függően 15-25 perc alatt sül meg.

cekla.jpg

 

2 komment
Címkék: sült cékla

A bejegyzés trackback címe:

https://jofogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr598118990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2015.11.28. 15:19:42

Jó a módszer, de ne rettentsük el azokat se, akiknek nincs lezárható edényük. Egyszerűen tálban is beolajozható az áru, csak két perc türelem (kevergetés, forgatás) kell hozzá. A lényeg csak annyi, hogy ne a tepsiben akarjunk olajozni, mert az lapos, és mire minden darabot összekenünk, addigra állni fog az olaj a tepsi alján, és azt nem szeretnénk. Így készítem elő a centis karikákra vágott padlizsánt is, tepsiben sütött natúrszeletnek. Bocs.

The Hamster 2015.11.28. 15:31:27

@élhetetlen: Köszönöm a hozzászólást, teljesen jogos a dolog, kevergetve is tökéletes lesz az étel.
süti beállítások módosítása